dimarts, 7 de maig del 2013

XERRADA INFORMATIVA AL CLUB DIARI D'EIVISSA


XERRADA INFORMATIVA SOBLE LA LOMQE I EL TIL AL CLUB DIARI D’EIVISSA 07/05/13

A les 20:00 hores d’ahir al Club Diari d’Eivissa tota la comunitat educativa d’Eivissa va assistir a una xerrada informativa i un col·loqui sobre la LOMQE (Llei Orgànica per a la Millora de al Qualitat Educativa) i el decret TIL (Tractament Integral de Llengües).
L’acte va ser presentat i moderat per Joan Cardona (Joan d’Es Pou). Els ponents varen ser: Conchi Romero, com a presidenta de la FAPA (Federació d’Associació de pares d’alumnes); Luís Orozco, en representació de la Coordinadora de Professorat Preocupat; Isabel Rosado, en representació de la Federació Balear d’Associacions d’Alumnes; Toni Cardell, delegat d’ensenyança de CCOO; i Xavier Llobet, delegat de FETE-UGT.
En primer lloc cada ponent va fer la seva anàlisi de la LOMCE. Cal destacar la intervenció de Luís Orozco, representant del professorat preocupat, qui va assenyalar com l'educació pública ha anat empitjorant al llarg dels últims 30 anys per la falta de consens i d'un pacte polític; a més a més, va explicar com la llei que es pretén implantar és de caire ideològic, ja que el·limina i resta hores a aquelles matèries que potencien un pensament crític i constructiu, com ara la Història, l'Ètica, la Cultura Clàssica, la Filosofia i les matèries artístiques. Sobre aquest punt va incidir també l'alumna Isabel Rosado, qui va denunciar la impossibilitat d'accés al coneixement de la història contemporània per a  l'alumnat segons la, al seu parer, prematura tria d'itinerari. Isabel va ser molt contundent a l'hora d'afirmar que és necessària una lluita en contra de la nova llei per tal que les generacions futures gaudeixin també d'una educació pública i de qualitat i que l'alumnat no és indiferent davant les mesures anunciades pel govern. La presidenta de la FAMPA va manifestar que els pares i mares han de ser conscients del gran potencial que són i de la força que tenen a l'hora de reivindicar i no permetre la implantació de la LOMQE o altres polítiques i lleis amb les que no estiguin d'acord. Els representants dels sindicats varen exposar com la precarietat laboral serà a partir d'ara un denominador comú del professorat interí i com els directors dels centre passaran a ser gestors que podran triar part del claustre a expenses d'un funcionament democràtic.
Quant al Tractament Integral de Llengües, tots els representants varen coincidir a manifestar que es tracta d'un decret abocat al fracàs i que no soluciona en absolut  l'índex de fracàs escolar, ja que l'alumnat no té suficient nivell per seguir una matèria en anglès i el professorat no ha estat format per impartir-la. Varen afirmar que es tracta d'una llei absurda i sense sentit i que amaga un atac contra el català. La presidenta de la FAPA va afirmar que els pares i mares estarien d'acord amb el trilingüisme, però començant des d'infantil i amb una implantantació progressiva.
Des del públic es van sentir aportacions com les següents: “s'hauria de plantejar la legalitat d’aquest decret a la nostra comunitat”; “què més podem fer en contra d’aquesta llei?” "Si som un 100% qui fem vaga, potser el govern comenci a fer-nos cas" "Es la primera vegada que tota la comunitat educativa està unida".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada