diumenge, 10 d’agost del 2014

CAMPS MENTEIX

Camps menteix quan diu que són una minoria els centres que no han aprovat els PTIL

108 claustres continuen sense aprovar els projectes TIL pel curs vinent.

Entrats en el mes d'agost, un mes en el qual no es convocaran claustres a les nostres escoles i instituts, des del Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents volen fer pública la xifra dels centres que no tenen un projecte TIL aprovat pel seu claustre pel curs vinent. 

Després d'un final de curs marcat per la pressió cap al professorat i els equips directius per forçar l'aprovació d'aquests projectes, pressió a base de desinformació per part de la Conselleria, la reiteració de les votacions, les telefonades a directors fins i tot fora d'hores de feina i la convocatòria de claustres en ple juliol, 108 claustres de les escoles i instituts de les quatre illes s'han mantengut ferms votant no als PTIL. 

Aquesta xifra representa més del 40% dels centres de la xarxa pública, dels que han d'aplicar el TIL, i convé recordar que al juny foren molts més els claustres que van votar contràriament als projectes de trilingüísme en primera votació. Amb aquestes xifres al davant, volem manifestar que la Conselleria d'Educació s'ha divorciat de la realitat dels centres i que la seva influència en ells és cada pic menor. La irracionalitat i l'autoritarisme estan enfora dels valors de les nostres escoles. 

La primera conseqüència de la determinació de 108 centres oposant-se al TIL va ser que la Conselleria hagué de publicar la resolució de 31 de juliol que pretén obligar la posada en marxa dels projectes que no han estat aprovats. Aquesta és una resolució que consideram que vulnera la legalitat, volent sobrepassar el paper i l'autoritat dels claustres -que fins i tot respecta la LOMQE- i que entra en contradicció amb la normativa de rang superior. Una altra ficada de pota d'una Conselleria que viu sempre al límit de la legalitat, ficada de pota que esperàvem i que ja ha estat resposta amb la interposició de dos recursos d'alçada des de la comunitat educativa. 

Però l'assumpte de la no aprovació dels PTIL no acaba només en els centres que han dit no. Durant el mes de juliol han començat a aparèixer casos de centres que el van aprovar per claustre però als quals la Conselleria se'ls ha rebutjat -no disposem de xifres concretes però pareix que un bon nombre dels projectes presentats no s'ajusten a la normativa-. Les exigències que s'estan posant acabaran fent augmentar el nombre de centres sense un PTIL aprovat, cosa que dista de les suposades pretensions de l'administració. També volem remarcar que la no acceptació d'aquests projectes per part de la Conselleria inclou també als centres de l'escola concertada, un cop baix al pacte que Joana Maria Camps va voler escenificar amb Escola Catòlica. 

Des del Comitè de Vaga animam els companys i companyes que en un futur hagin de votar de nou l'aprovació dels projectes que ho facin seguint criteris pedagògics i didàctics i que no es deixin influir per pressions externes. La constant improvisació de la Conselleria ens obre vies de sortida davant les seves imposicions. La unió ens fa visibles i resistents. 

Quant a la Conselleria, li tornam a demanar un canvi d'actitud per resoldre el conflicte educatiu des d'una negociació sincera i honesta. El camí que duen fins ara és el contrari i per ell continuen anant tot sols, cada vegada més aïllats. 

Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada