dissabte, 27 de setembre del 2014

Ha caigut una irresponsable Consellera. S'obre un temps per resoldre el conflicte?


Des del Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents volem fer les següents valoracions posteriors al relleu de Joana Maria Camps al davant de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats: 


Fa mesos que des de l'Assemblea de Docents demanam la dimissió de la Consellera. La seva tasca no es podia haver fet pitjor i des del seu càrrec només s'ha dedicat a sembrar el caos dins el sistema educatiu, a tenir contents als grups de pressió que marquen les línies educatives del PP i crear un clima d'inseguretat jurídica entre els professionals de l'educació. 



Aquesta tasca de desorganització del sistema educatiu no hagués estat possible sense tot un equip que ha fet feina en la seva mateixa línia. Per això entenem que amb ella han de marxar la resta dels altres alts càrrecs de la Conselleria d'Educació: Secretari Autonòmic d'Educació i Directors Generals. 



Cal recordar que hi ha una vaga indefinida convocada amb una taula reivindicativa de 10 punts. Tenim clar que el TIL ha mort i que és un punt a descartar de qualsevol negociació. Però també tenim clar que mantenir els actuals alts càrrecs de la conselleria és un gran entrebanc per a una resolució negociada i consensuada del conflicte educatiu. El seu paper a la ronda de negociacions dels passats mesos de setembre i octubre va ser lamentable, especialment el del Secretari Autonòmic d'Educació que va actuar en tot moment com un triler



De la nova Consellera d'Educació, lamentablement una altra persona que no ve del nostre sector, amb les limitacions que això li pot aportar, esperam mostres de bona voluntat per resoldre la situació límit a la qual ens han dut. La primera seria la resolució dels expedients oberts a directors durant el mandat de la seva predecessora. Aquest és un tema vital per arribar a qualsevol acord. 



D'altra banda, és necessari que aclareixi el més aviat possible quines són les conseqüències de les darreres sentències i autos judicials sobre la realitat del TIL a les escoles i instituts. Per això, li reclamam instruccions escrites i signades que acabin amb tanta confusió. Aquestes instruccions, o la seva absència, també seran aclaridores de si té voluntat d'acatar la nova legalitat. 



Quant a la negociació, recordam a la Consellera Núria Riera que el marc de resolució del conflicte educatiu és aquell propi d'una vaga indefinida i li demanam que estableixi les condicions per poder reprendre-la i, aleshores, en poder convoqui els dos comitès de vaga, el dels sindicats i el de l'Assemblea de Docents. 



A na Joana Maria Camps només ens queda dir-li que esperam retrobar-la en els jutjats. Tanta malifeta no pot quedar impune. 



Per la resta de la comunitat educativa, reafirmar la nostra satisfacció i alegria en veure com es continua reafirmant la nostra acció unitària en aquests moments de confusió premeditada. En les darreres hores, totes les organitzacions estan donant un mateix missatge, el TIL està liquidat. Cal donar passes per esborrar els seus darrers vestigis als nostres centres. 



Hem guanyat la batalla del TIL i hem acabat amb una irresponsable consellera. Però ara, en un moment d'extrema debilitat del Govern, cal seguir ferms per tancar positivament tots els altres punts de discòrdia. 

Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada